Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená krkovička s bůčkem

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krkovičku i bůček potřeme prolisovaným česnekem, osolíme podle chuti a dáme do pekáčku, který jsme vymastili sádlem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, okmínujeme, podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dočervena. Během pečení maso podléváme vodou, maso poléváme výpekem a jednou maso obrátíme. Ke konci pečení poklici sundáme aby se maso opeklo. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme se zelím a knedlíkem. Zelí drobně nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme podle chuti kmín a lžičku cukru. Uvedeme do varu, přidáme usmaženou cibulku i se sádlem, přikryjeme poklicí a vaříme do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, přidáme do zelí a krátce povaříme. Podle chuti přidáme ocet, cukr, dosolíme a minutku jěště povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |15. řijna 2013
dietka :D Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
dělám podobně Odpovědět
slava |18. března 2013
dobrota Odpovědět
zuzi |25. února 2013
u nás oblíbené Odpovědět
katy9 |24. února 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!