Krkovičku i bůček potřeme prolisovaným česnekem, osolíme podle chuti a dáme do pekáčku, který jsme vymastili sádlem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, okmínujeme, podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dočervena. Během pečení maso podléváme vodou, maso poléváme výpekem a jednou maso obrátíme. Ke konci pečení poklici sundáme aby se maso opeklo. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme se zelím a knedlíkem. Zelí drobně nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme podle chuti kmín a lžičku cukru. Uvedeme do varu, přidáme usmaženou cibulku i se sádlem, přikryjeme poklicí a vaříme do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, přidáme do zelí a krátce povaříme. Podle chuti přidáme ocet, cukr, dosolíme a minutku jěště povaříme.