Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kuřecí křidélka pro gurmány 3. v 1.

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
62× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a tenké konce odkrojíme, - můžeme je použít do polévky na vývar. Zbytek křídel překrojíme na poloviny . Ve větší misce vymícháme marinádu z protlaku, kečupu, bílého vína, vody, hořčice, sójové omáčky, oleje, rozdrcených stroužků česneku a všeho koření. Vložíme do ní křidélka, řádně je s marinádou promícháme a necháme přikryté přes noc v lednici. Další den vezmeme pekáč přiměřené velikosti, do něj vysypeme brambory nakrájené na větší hranolky a mírně osolíme. Přidáme křídla s marinádou a vše dohromady zamícháme. Povrch obložíme plátky anglické slaniny a půlkolečky cibule. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby, přibližně na hodinku. Nepodléváme ničím, pod alobalem marináda a slaninka pustí dost výpeku, který se sám při dopékání ještě zredukuje. Poté pečínku odkryjeme a necháme v troubě tak dlouho, až slaninka nahoře hezky zčervená. Na chvíli ji pak z pekáče odebereme. Dáme tím šanci brambůrkám a křidélkům, aby si udělaly krásnou barvu a pečínka byla pěkně křupavá. Těsně před koncem pečení slaninku vrátíme zpět. Servírujeme na předehřáté talíře. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo se salátem. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucka9 |29. května 2013
to bude dobrota Odpovědět
Arabela |28. května 2013
Děkuji všem přátelům za hezké hodnocení :-) Odpovědět
Barficka |28. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
JanaB |28. května 2013
vyzkouším, 1+ Odpovědět
honzíček |27. května 2013
výborné 1+ Odpovědět
A |25. května 2013
anooo Odpovědět
planeta |25. května 2013
výborné, 1+ Odpovědět
dagos |25. května 2013
dávám do oblíbených Odpovědět
eviti |24. května 2013
ukládám - vyzkouším Odpovědět
laetti |24. května 2013
určitě zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!