Šťavnaté pečené kuřátko je oblíbeným nedělním obědem. Tentokrát zkuste malou změnu a podlijte ho šampaňským. Překvapivá surovina dodá pečínce originální chuť. Nejprve necháme rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete uděláme zářez a vložíme do něj jeden klínek cibule. Vezmeme pekáček a dobře jej vymažeme máslem Zbytek cibule rozprostřeme do menšího pekáčku. Na cibuli vložíme kuřecí prsíčka a a polijeme je šampaňským. Ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Pekáček vložíme pod gril a grilujeme kůží nahoru 5 minut. Troubu přepneme na horní a dolní pečení a teplotu upravíme na 220˚C. Kuřecí prsíčka polejeme vypečenou šťávičkou. Pečeme přibližně 30 minut a průběžně podléváme. Když jsou prsíčka měkká, vyndáme pekáč z trouby. Po vyndání z trouby necháme maso pár minut odpočívat. Kuře servírujeme polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše.... Přeji Vám dobrou chuť.