Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kůzlečí kýta - dia 191g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • drcený pepř
  • 4 rajče
  • 3větvičky rozmarýn
  • 2 lžíce olivový olej
  • 8 stroužků česnek
  • kůzlečí kýta s kostí, 1,3 kg

Pracovní postup:

V očištěném a odblaněném masu na několika místech prořízneme malé kapsy. Do nich vložíme stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu posypeme kmínem osolíme, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme 70 minut při 190°. Pravidelně obracíme a podléváme. Asi v polovině doby pečení obložíme kýtu rozpůlenými rajčaty, opepříme a osolíme a pokapeme olivovým olejem. Upečené maso nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou dochucenou solí a obložíme upečenými rajčaty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
daramacho |2. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!