Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená plec ze selete s česnekem a na majoránce

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme a posypeme dobře promnutou majoránkou a vložíme nové koření. Maso položíme do pekáčku radši na špejle - kůží dolů aby se nám maso nespálilo. Přikryjeme alobalem a pečeme v rozehřáté troubě. Po 20 - 25 minutách odstraníme alobal, přidáme máslo a tři nahrubo pokrájené cibule se 4 plátky česneku. Pečeme za stálého podlévání vodou dalších 30 - 35 minut, abychom stále měli velké množství šťávy. Ke konci pečení posypeme maso sypkou červenou paprikou nebo přidáme dvě rajčátka. Pečeme do chvíle, kdy jde maso upečené pěkně dočervena a jde dobře od kosti. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem a se zelím. Dá se přidat i uzená slanina, bůček nebo pivo na podlévání. Přidala jsem 2 plátky bůčku, ale není to nutné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |16. června 2013
už mám na to chuť Odpovědět
slava |12. června 2013
dobrota Odpovědět
liza |1. června 2013
lákavé 1*..ukládám na vyzkoušení Odpovědět
miri3 |28. května 2013
dobrota Odpovědět
zuzi |19. května 2013
to bude dobrota Odpovědět
Victor |18. května 2013
To je vinikající! Odpovědět
Uzzi1 |12. května 2013
skvělá bašta! Odpovědět
A |12. května 2013
Ivi , Ty jsi šikulka Odpovědět
šupina73|13. května 2013
to bude dobrota:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!