Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
1) Šalotku a houby nakrájíme na jemno. 2) Lžíci másla necháme rozpustit na másle, přidáme šalotku a necháme zpěnit. Poté přidáme lžíci cukru, protlak a houby a restujeme. Přidáme 100 ml vody, osolíme a dusíme 10 min. 3) Cibuli nakrájíme najemno, a smažíme na másle. Přidáme zbylou lžicí cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme portské, koření a pepř. Vaříme až budeme mít tak polovinu šťávy. 4) Maso prošpikujeme slaninou a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Poté pečeme 25 minut na 190 °C. 5) Servírování: na talíř uděláme lžící z houbové směsi nočky, přidáme plátek masa a přelijeme omáčkou.