Lilek nakrájíme na plátky nebo klínky, z obou stran osolíme a necháme "zapotit". Dáme papriky na plech a vložíme do trouby vyhřáté na maximální teplotu. Opečeme je ze všech stran dohněda. Pak je necháme zchladnout, zbavíme jádřince a rozkrájíme je na větší kousky. Lilky, které pustily vodu, osušíme po 30-ti minutách papírovou utěrkou a z obou stran každý plátek zprudka orestujeme na grilovací pánvi. Totéž udělejte s cuketami pokrájenými na plátky. Opečené kousky necháme vychladnout. Pečenou zeleninu naskládáme do sklenic, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, prosypeme kořením a zalijeme olejem až po okraj, aby byla všechna zelenina ponořená. Zeleninu uchováváme v chladu, vydrží velmi dlouho. Zeleninu podáváme s bílým pečivem, nebo jako přílohu k masu.