Promyjte rýži a nechte ji oschnout. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu se dvěma lžičkami soli. Přidejte rýži a znovu uveďte do varu. Hrnec přikryjte a vařte při nízké teplotě asi 15 minut. Zatímco se rýže vaří, namočte do malého množství horkého mléka šafrán. V jiném hrnci pak zahřejte ghí nebo rostlinný olej a za stálého míchání osmažte práškové koření. Po několika vteřinách přidejte nakrájené brambory a jemně je za stálého míchání asi 5 minut smažte, dokud nedostanou světle hnědou barvu. Nyní přidejte hrášek, rajčata, polovinu čerstvých koriandrových listů a zbývající sůl. Vařte v zakrytém hrnci, dokud zelenina nezměkne. Každou chvíli míchejte. Je-li to nutné, přidejte trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala. Teď už by rýže měla být uvařená. Přidejte do ní jogurt, růžovou vodu a šafránové mléko, jemně zamíchejte vidličkou a nechte ji v klidu stát 5 minut. Vymažte dortovou formu nebo kastrol a dno pokryjte polovinou rýže. Rýži přitlačte, stejnoměrně na ni rozprostřete zeleninu a přikryjte ji zbylou rýží. Opět ji zmáčkněte a kastrol těsně přikryjte kouskem alobalu. Zahřejte troubu na 140 stupňů a pečte 15 až 20 minut. Před servírováním rýži nakrájejte na porce, které přemístěte na talíře. Každou porci ozdobte krájenými ořechy a koriandrovými listy. Podávejte horké.