Kachnu nasolíme, posypeme kmínem a libečkem. Do kachny vložíme dvě jablka v celku - aby se kachna nepropadla - a necháme klidně přes noc v lednici odpočinout. Podlijeme do poloviny vodou, přidáme masox, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby. Pečeme na mírném ohni asi 3 hodiny, průběžně odebíráme tuk a doléváme vodu. Tuk odebíráme nejem aby kachna nebyla moc mastná, ale aby se nám v troubě "neusmažila". Po dopečení kachnu vyjmeme a výpek přelijeme do hrnce. Na pánvičce si uděláme jíšku z másla a mouky - máslo rozpustíme, přidáme mouku a mícháme dokud mouka nezačíná zlátnout (pozor ať se nespálí!). Výpek dochutíme dle chuti a zahustíme touto jíškou. Kachnu rozčtvrtíme, podáváme se zelím a knedlíkem, přelijeme sosem. Recept mám od panímámy, je skvělý :-)