Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené bedly na víně

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 5 větších kloboučků bedel
  • máslo na vymazání zapékací mísy
  • olej na smažení
  • mletý pepř
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 dl bílého vína

Pracovní postup:

Kloboučky zbavte šupinek a 4 prudce osmahněte z obou stran na oleji. Rozložte je do vymazané zapékací misky, opepřete a osolte. Zbylý klobouček a slaninu nakrájejte najemno,osmahněte na oleji, podlijte vínem a povařte. Směs ochuťte citronovou šťávou, přelijte houby v pekáčku a pečte ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Příloha - chléb nebo pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |30. ledna 2014
to musí být boží, rozhodně zkusím Odpovědět
kymlal |26. ledna 2014
hříbky miluji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!