Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené brambory s parmezánem

Autor receptu: luciedostal (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory podélně překrojte na půlky a vařte 10 minut v hrnci s vroucí vodou. Nechte důkladně okapat. V mělké misce smíchejte strouhaný parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Půlky brambor důkladně obalte v sýrové směsi. Přebytek setřeste. Do pekáče nalijte trochu oleje a nechte jej v předehřáté troubě 10 minut rozpálit při 200°C. Vyjměte pekáč z trouby a vložte do něj brambory. Vraťte jej do trouby a nechte 30 minut péci. Jedenkrát brambory otočte. Vyjměte z trouby a posypte brambory slaninou. Vraťte zpět do trouby na 15 minut, nebo až se brambory i slanina propečou. Přebytečný tuk nechte okapat a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |2. června 2013
bezva, recept se mi moc líbí, ukládám :) Odpovědět
mamina1985 |1. června 2013
ukládám Odpovědět
Menzy |1. června 2013
Určitě vyzkoušíme pečené brambory my moc rádi. :-) Odpovědět
petra.konfrstova |31. května 2013
ukládám, díky za recept Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
lucie.l.farova |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!