OMÁČKY: KOPROVÁ: 1 bílý jogurt, 100g salátové okurky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce kopru RAJČATOVÁ: 1 žervé, 3 rajčata, 1/2 lžíce oleje, 1 malá cibulka, 1 malá feferonka ČESNEKOVÁ: 1 kelímek bílého jogurtu, sůl, bílý pepř, 2 stroužky česneku KARI: 1 kelímek zakys. smetany, 2 lžíce plnotuč. hořčice, 1 lžíce kari, sůl, 1 lžíce nasekané meduňky, bílý pepř, petrželka na ozdobu Menší brambory důkladně omyjeme a osušíme. Olej smícháme s rozpuštěným máslem a solí. Potřeme celé brambory a na plechu je v troubě upečeme doměkka nebo ugrilujeme. Během pečení je často potíráme lehkou smšsí za oleje a másla. Upečené brambory nakrájíme na plátky a namáčíme v omáčkách. Zdobíme čerstvou petrželkou.