Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené brambory s vejcem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory propícháme vidličkou, dáme na plech a pečeme asi hodinu na 200°C. Brambory pak vyndáme z trouby, ale nevypínáme ji. Každou bramboru rozpůlíme po délce a ze všech půlek opatrně vydlabeme dužinu tak, aby se slupka neprotrhla. Dužinu smícháme s máslem a smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme do 4 půlek brambor. Naplněné půlky brambor naskládáme do zapékací mísy (musí pevně stát) a dužinu s máslem a smetanou stlačíme tak, aby se do důlku vešlo celé vejce. Vejce rozklepneme a nalijeme do důlků, osolíme a opepříme. Brambory s vejci pečeme 10-15 minut, dokud vejce neztuhnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!