Kachní maso naporcujeme, opláchneme a osušíme. Porce přendáme do pekáčku, potřeme je sádlem, osolíme, pokmínujeme a lehce podlijeme vodou. Pečeme v příklopeném pekáčku při 180°C asi hodinu. Poté je odklopíme a pečeme, dokud kůže nezezlátne. V průběhu pečení pravidelně podléváme. Kyselé zelí v hrnci prohřejeme a pak dochutíme podle vlastní potřeby. Na přípravu knedlíků nejlépe den předem ve slupce uvaříme brambory a vychladlé je necháme v ledničce. Druhý den je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce s hrubou moukou a rukama vypracujeme těsto. Nemělo by se lepit na ruce, v takovém případě ještě můžeme přidat mouku. Z hotového tužšího těsta postupně vytvarujeme dvě šišky, které zlehka vyválíme v mouce. Šišky dáme do osolené vroucí vody. Zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme je, dokud nevyplavou, pak je ihned vyjmeme a nakráíme. Maso podáváme s kyselým zelím a knedlíky podlitými kachním sosem.