1) Máslo smícháme s posekanými bylinkami (trochu bylinek si dáme stranou), šťávou z poloviny citronu, 1 rozetřeným stroužkem česneku a solí. 2) Kuře omyjeme, z kůže na prsou uděláme kapsy, které naplníme bylinkovým máslem - máslem potřeme kuře i trochu zvenku. Do dutiny kuřete dáme zbylé 3 poloviny citronu, 3 stroužky česneku, které jsme jen přimáčkli na placku, a zbytek bylinek. Kuřeti svážeme nohy. 3) Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme, dáme na dno pekáčku. Na to položíme kuře, zalijeme vodou a pečeme asi hodinu a půl na 200 °C. V průběhu pečení poléváme výpekem. 4) Poté kuře vyndáme z pekáčku, a z dutiny vytáhneme všechno, co jsme tam dali. Necháme odpočívat. 5) Mezitím si připravíme šťávu: Do výpeku v pekáči vymačkáme šťávu z citronů, které jsme vyndali zevnitř kuřete. Pak to celé přelijeme i s mrkví a cibulí do rendlíku, přidáme mouku a vývar a chvíli povaříme. Podáváme ke kuřeti.