Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené kuře s nádivkou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
  2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
  3. Nádivka: Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.

Něco navíc:

Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
uloženo Odpovědět
dinulinka|7. února 2014
ukládám... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!