Rozehřejeme 100 ml olivového oleje ve velké pánvi na střední teplotu. Vložíme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je do zlatova. Přidáme nakrájené silné plátky směsi lesních hub a lístky z jedné snítky tymiánu. Zvýšíme příkon tepla a směs smažíme cca 10 minut, tak, aby byly houby lehce křupavé. Nyní pekáč odstavíme a dáme jej stranou. Nachystáme si větší misku a jakmile směs vychladne, vložíme ji do misky a přidáme nahrubo pomletá jádra z vlašských ořechů, pepř, část soli, na droboučko nasekanou petrželku, strouhanku a vejce. Ostrouháme kůru z polovičky citrónu a vytlačíme z něj šťávu, obojí pak také dáme do nádivky. Nyní ze směsi vypracujeme umytými rukama hladké těsto, nádivku. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 240 °C. Přejděme nyní ke kuřeti. Dáme je na pracovní stůl a současně si nachystáme nádivku. Opatrně vložíme prsty mezi maso a kůži na jedné horní prsní části kuřete a jemně vytvoříme kapsu pro nádivku. Z nádivky si mezitím vytvoříme kouli. Zatlačíme čtvrtinu nádivky do této kapsy na jedné straně kuřete a totéž uděláme i na druhé straně. Ze zbývající směsi opět uděláme kouli a dáme ji stranou. Dutinu kuřete osolíme, pořádně ji potřeme máslem a vysteleme zbývajícími snítkami tymiánu. Povrch kuřete také pořádně namažeme mírně rozpuštěným máslem. Potírání kuřete máslem budeme ještě podle potřeby opakovat. Ze zbytků nádivky uděláme několik kuliček, které zatím odložíme. Nyní vložíme kuřátko do vyhřáté trouby, přikryjeme je alobalem, a po chvíli začneme teplotu udržovat na 200 ° C. Pečeme cca 40 minut a poté do pekáče vložíme kuličky houbové nádivky, které zpočátku také přikryjeme alobalem. Asi po půlhodině kuřátko zkontrolujeme, zdali už je měkké. V tom případě alobaly ostraníme a kuře i s kuličkami zapečeme do červené barvy, aby bylo krásně křupavé. Necháme cca deset minut odpočinout a poté je rozstříháme na čtvrtky a začneme servírovat. Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Ke každé porci přidáme upečené houbové kuličky. Nezbytnou součástí pečeného kuřátka je zeleninová obloha. Přeji dobrou chuť. Poznámka : Měkost masa zkoušíme širší jehlicí, kterou zapíchneme do nejsilnější části stehna a řídíme se barvou tekutiny, která vzápětí ze vpichu vyprýští.