Minihamburgery na oslavy...
45
7
10
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme hladkou mouku, strouhanku, vejce, smetanu, rozinky a vlašské ořechy. Dochutíme tymiánem, solí, pepřem. Troubu předehřejeme asi na 170°C. Ruce si namočíme ve vodě a z masové směsi vytvoříme hladké válečky, které klademe do pekáčku. Mírně podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Připravíme si dip. Do hrnce nasypeme cukr, přilijeme asi 250ml vody, přidáme rozinky a přivedeme do varu. Vodu postupně vyvaříme, až vznikne cukrový sirup. Přidáme hořčici, promícháme a dochutíme podle vlastní chuti solí. Pak dip necháme vychladit. Sekanou podáváme studenou, nakrájenou na tenké plátky. Jako přílohu podáváme dip a čerstvé pečivo.