Staňte se našimi fanoušky na:

Pečené vepřové kotlety s kysaným zelím a anglickou slaninou

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kysané zelí propláchneme a lehce překrájíme. V hrnci orestujeme na drobno krájenou anglickou slaninu, přidáme připravené zelí a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Takto připravenou směs necháme lehce podusit pod pokličkou.Z vepřového nakrájíme silnější kotlety ve kterých vytvoříme kapsy a zlehka naklepeme. Naplníme připraveným zelím a sepneme jehlou nebo špejlí tak, aby nám náplň při pečení nevypadávala. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Po opečení vložíme do pekáče a za stálého podlévání pečeme při teplotě 200stupnu. Maso vyndáme z pekáčku, přidáme kostky šťáva k vepřovému masu, promícháme a krátce provaříme. Podáváme spolu s bramborovou kaší podlitou šťávou. Vodu s máslem přivedeme do varu, přidáme mléko a sůl, nasypeme obsah sáčku bramborová kaše a krátce promícháme. Kaši přiklopíme pokličkou a necháme odstát. Bramborovou kaši lehce promícháme a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |24. května 2013
luxus Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!