Kysané zelí propláchneme a lehce překrájíme. V hrnci orestujeme na drobno krájenou anglickou slaninu, přidáme připravené zelí a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Takto připravenou směs necháme lehce podusit pod pokličkou.Z vepřového nakrájíme silnější kotlety ve kterých vytvoříme kapsy a zlehka naklepeme. Naplníme připraveným zelím a sepneme jehlou nebo špejlí tak, aby nám náplň při pečení nevypadávala. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Po opečení vložíme do pekáče a za stálého podlévání pečeme při teplotě 200stupnu. Maso vyndáme z pekáčku, přidáme kostky šťáva k vepřovému masu, promícháme a krátce provaříme. Podáváme spolu s bramborovou kaší podlitou šťávou. Vodu s máslem přivedeme do varu, přidáme mléko a sůl, nasypeme obsah sáčku bramborová kaše a krátce promícháme. Kaši přiklopíme pokličkou a necháme odstát. Bramborovou kaši lehce promícháme a podáváme.