Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený bůček

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bůček omyjte, osušte a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízněte do mřížky. Osolte ze všech stran a okmínujte. V této fázi rovněž můžete posypat paprikou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáče dejte bůček kůží dolů, trošku podlijte vodou, přidejte cibuli a česnek. Pečte při 160–180 °C hodinu a půl. Po půlhodině bůček otočte kůží nahoru. Během pečení podlévejte. Po upečení nechte maso zchladnout a pak jej nakrájejte. Podávejte s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a hořčicí či kečupem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jola |8. května 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!