Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený čaj - sezónní

Autor receptu: Zůz (330 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
223× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout. Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Barficka |4. května 2013
oceňuju taky krásný obal. taky se na tenhle čají už dlouho chystám Odpovědět
Gabrielle |4. května 2013
vypadá to krásně! Odpovědět
Zůz |4. května 2013
To nevím, my ho vždy rychle vypijeme nebo podarujeme příbuzné :-) Odpovědět
libka.nemcova |4. května 2013
jak dlouho vydrzi? Odpovědět
evahu |4. května 2013
dobrota Odpovědět
veronikalid|18. listopadu 2016
super!! Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Sihy|13. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
zuziiiiiik|12. prosince 2013
dělám ho taky a je moc dobrej..doporučuji především černý rybíz aspon pulku z celého množství ovoce bez něj to není ono.... Odpovědět
ya.nic|10. listopadu 2013
pod to ovoce se na plech nic nedává (myslim olej nebo tak)? nepřipálí se to pak? děkuju za odpověď Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!