Rizoto: 50g šalotky, česnek a rozmarýn orestujeme na 3 lžících másla v rendlíku, přidejte namočené sušené hříbky pokrájené na drobné kousky a krupky. Znovu orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme 15-20 minut. Přidáme kořenovou zeleninu a podusíme doměkka, osolte a opepřete. Nakonec zjemníme smetanou, parmazánem a 100g másla, vmícháme nasekanou petrželku. Filet z candáta na kůži nařízneme a okořeníme, kůži lehce pomoučíme a opečeme na olivovém oleji po obou stranách dokřupava, rybu vždy začínáme opékat kůží dolů. Rozehřejeme další pánev a na zbytku másla orestujeme česnek a 30g šalotky, vhodíme proprané čerstvé špenátové listy a lehce osolte a opepřete. Pak pánvičku odstavíme, listy jsou křehké a teplem se dodělají. Současně se špenátovými listy můžeme podle chuti přidat i cherry rajčátka a piniové oříšky. Rada: K tomuto pokrmu se hodí hříbková omáčka nebo bylinkové máslo. Čerstvého candáta můžeme nahradit lososem.