Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený česnek na potom

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Je užitečný pro lidi, jimž syrový česnek nedělá dobře - s pečeným si můžete třeba potřít topinku. Jeho chuť je skvělá a hodí se všude. Já s ním například ochucuju majonézu, rajčatovou směs na bruschettu, dávám ho do salátů, do míchaných vajíček i jinam.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Veganské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 400 °C. Ostrým velkým nožem seřízněte zhruba horní třetinu každé česnekové palice. Takto upravené palice rozložte na plech řeznou stranou nahoru. Pokapejte olivovým olejem tak, aby zatekl i mezi stroužky. Osolte. Pečte, až budou stroužky velmi měkké a začnou zlátnout. Také začnou jakoby vyjíždět ze slupek. Pečení trvá asi 45 minut. Vyjměte z trouby a nechte chladnout. Jakmile je česnek zchladlý natolik, že ho můžete vzít do ruky, vymačkejte stroužky ze slupek. Co nepoužijete hned, můžete rozdělit do malých uzavíratelných nádob a zamrazit na pozdější použití.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!