Losos na citronovém pepři s bramborami a zeleninou
60
1
2
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si 4 čtverce silného alobalu, dostatečně velké na zabalení ryb. Odložíme 4 snítky bazalky na ozdobu, zbývající bazalku nakrájíme. Máslo utřeme s nakrájenou bazalkou a česnekem. Ryby z obou stran i uvnitř osolíme a opepříme a položíme na čtverce alobalu. Ochucené máslo rozdělíme do břišních dutin ryb a ryby zabalíme do alobalu. Balíčky rozložíme na plech a pečeme 25-30 minut. Maso se musí snadno rozdělovat na kousky. Ryby dáme na talíře nejprve v alobalu, potom je opatrně rozbalíme a alobal vytáhneme. Šťávou (pokud nějaká zůstala v alobalu) ryby přelijeme. Ozdobíme bazalkou a hned podáváme.