Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený chňapal

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si 4 čtverce silného alobalu, dostatečně velké na zabalení ryb. Odložíme 4 snítky bazalky na ozdobu, zbývající bazalku nakrájíme. Máslo utřeme s nakrájenou bazalkou a česnekem. Ryby z obou stran i uvnitř osolíme a opepříme a položíme na čtverce alobalu. Ochucené máslo rozdělíme do břišních dutin ryb a ryby zabalíme do alobalu. Balíčky rozložíme na plech a pečeme 25-30 minut. Maso se musí snadno rozdělovat na kousky. Ryby dáme na talíře nejprve v alobalu, potom je opatrně rozbalíme a alobal vytáhneme. Šťávou (pokud nějaká zůstala v alobalu) ryby přelijeme. Ozdobíme bazalkou a hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!