Tradiční
Recepty
Přihlášení
Registrace
Staňte se našimi fanoušky na:
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Tradiční recepty
Recepty
Hlavní chody
Pečený králík s parmskou šunkou
Pečený králík s parmskou šunkou
Autor receptu:
objev
(500 receptů)
objev
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava:
neuvedeno
PT0M
Vaření:
45 min.
PT45M
Speciální kritéria:
neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
Tisk
Přidat do oblíbených
Ingredience
olivový olej
sůl
pepř
petrželka
rozmarýn
1 celý králík
100 g parmské šunky (prosciutta)
300 g brambor
200 g rajčat
1 pórek
300 ml vývaru
200 ml bílého vína
7 stroužků česneku
Pracovní postup:
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem a posypeme sekaným rozmarýnem.
Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na čtvrtky, celá cherry rajčátka, česnek nakrájený na plátky a pórek nakrájený na kolečka.
Osolíme, opepříme.
Parmskou šunku nakrájíme na proužky a přidáme ji do pekáče.
Podlijeme vývarem a vínem, zakápneme olivový olejem a přiklopíme.
Pečeme na 180 °C asi hodinu a půl. V polovině pečení odklopíme.
Před podáváním posypeme petrželkou.
Zkuste také
Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Srdce na slanině
100
4
7
Cukety v rajčatech
45
0
1
Frankfurtský závitek
45
2
4
Bramborové klobásy podle pana šéfa
45
9
5
Komentáře a dotazy…
Přidejte komentář:
Prosím napište, jaký typ poznámky chcete nechat:
Komentář
Dotaz
Odeslat
Pro vkládání komentářů se
přihlašte
, prosím.
Komentáře
Dotazy
Jana Konečná
|
3. března 2016
super
Odpovědět
sonizna
|
7. řijna 2014
To vypadá dobře...
Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.