Brambory oloupeme a otřeme vlhkou utěrkou.Nastrouháme je na tenké plátky,naskládáme je na čtyři kusy alobalu tak,abychom vytvořoli čtyři pláty.bramborové plátky potřeme rozšlehaným vejcem,na každý položíme osolený filet lososa,přidáme lístkymajoránky a větvičku rozmarýnu a pomocí alobalu lososa i sbrambory zarolujeme.porce lososa v bramborovém obalu přeložíme do zapekací mísy,potřeme na povrchu žloutkem,lehceposypeme solí a drceným pepřem,pokapeme olejem a upečeme dozlatova při 200 stupních.Podáváme s okurkovým dipem. Okurkový dip Okurku oloupeme nastrouháme na hrubém struhadle.Vymačkáme z ní přebytečnou vodu,přidáme zakysanou smetanu,trochu olivového oleje a citronové šťávy.Osolíme,opepříme,promícháme a před podáváním necháme vychladit.