Broskvový ledový čaj
30
2
2
Omyjeme a očistíme si vybrané ovoce (můžete použít cokoliv ze zahrady nebo - jablka, hrušky, jahody, třešně, višně, švestky, rybíz atd., stačí pouze vhodně nakombinovat), nakrájíme si ho na kousky. Vezmeme si hlubší pekáček, kam dáme 1 kg ovoce, 1 kg krystalového cukru, šťávu z 1/2 citronu, 2 dcl Rumu, 1 KL Skořice ( můžeme na ovonění přidat i třeba Hřebíček a Badyán - toto koření pak doporučím po upečení z čaje vyndat ). Pekáček s čajovou směsí dáme do trouby na 200 °C péct cca na 50 minut. Čaj pečeme za občasného promíchání, protože se nám bude zvedat pěna, tak aby nám neutekl a také aby se dobře propojili všechny ingredience.