Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený rýžový nákyp - dědictví po babičce

Autor receptu: Dessyna (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Když začne měknout, vlijeme k ní mléko a 2 lžíce másla. Je možné přidat i lžíci cukru, kdo má rád sladší. Mezitím rozkrájíme jablka na čtvrtky, odstraníme jádřinec, pokud jsou pěkná v žádném případě neloupeme! Pokrájíme je na tenké plátky, smícháme s rýží a přidáme celé vejce. Promícháme a dáme na vymazaný plech či pekáček. Navrch naklademe švestky - dávám celé, odstraním jen pecku. Dáme zapéci do předehřáté trouby na 200 st. Pečeme dozlatova. Hotový nákyp pokrájíme na čtverce, které sypeme skořicovým cukrem a omastíme máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |17. řijna 2013
hmmm Odpovědět
M* |12. září 2013
dala bych si Odpovědět
b* |4. září 2013
děláme podobně Odpovědět
pes |3. září 2013
mám moc rád Odpovědět
Djka.Twister |3. září 2013
Vypadá úžasně 1* Odpovědět
Rentiér1946 |7. srpna 2013
1+++ Odpovědět
roxana-zdena |20. července 2013
Výborné, znám! Odpovědět
klariisa|2. června 2014
Vypada lakave.. Odpovědět
hadicevlcice|25. července 2013
opravdu vyborne, znam to :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!