Staňte se našimi fanoušky na:

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme plátky žampionů. Papriky přepůlíme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme je na žampionovou vrstvu. Vršek lehce osolíme a pokapeme olejem. Ve víně rozmícháme lžíci hořčice a zalijeme tím směs v pekáčku. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme hodinu. Po hodině vyndáme a zkontrolujeme. Je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou nebo vínem. Teplotu v troubě zvýšíme na 200°C a pečeme další hodinu, až je maso měkké. Podáváme s opékaným bramborem nebo čerstvým chlebem a sklenkou bílého vína.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |1. června 2013
takový nedělní obídek... :-) Odpovědět
PF*13 |1. června 2013
luxusní foto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!