Staňte se našimi fanoušky na:

Pekingské zelí zapečené se sýrem

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z prkingského zelí odstraníme povadlé listy a hlávky podélně rozkrojíme. Pečlivě je opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do oso- leného vývaru spolu s oloupanými, na nudličky nakrájenými kedlubnami a povaříme do poloměkka. Potom je spolu s kedlubnami vyjmeme, zelí příčně nakrájíme na 2—3 dílky, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, posypeme na kostičky nakrájenou uzeninou, polijeme zálivkou a zapečeme dozlatova. Zálivku připravíme smícháním smetany se strouhaným sýrem, solí a muškátovým květem. Na povrch přidáme vločky másla. Po zapečení rozdělíme na porce. Podáiváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!