Staňte se našimi fanoušky na:

Penízovka v rosolu

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 sklenky octa
  • sůl
  • 2 sklenky vody
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 350 g penízovky sametonohé
  • 30 g želatiny
  • 200 g zeleniny (ve sladkokyselém nálevu)

Pracovní postup:

Houby očistěte, kloboučky neloupejte, odkrojte třeně a povařte 10 minut ve slané vodě. Pak všechno přeceďte a nechte vychladnout. Do studené vody nasypte práškovou želatinu, promíchejte a nechte 30 minut bobtnat. Do druhé poloviny vody přidejte nabobtnalou želatinu a za stálého míchání rozpusťte. Pak mírně zahřejte (ne k varu!), přidejte ocet a cukr, roztok by měl být čirý. Na dno formy nalijte trochu mírně vychladlého želatinového roztoku a dejte do chladničky ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu pak navrstvěte houby a zeleninu. Zalijte slabou vrstvou tekutého rosolu a zase nechte ztuhnout. Tak pokračujte až je forma plná. Rosol nechte úplně ztuhnout v chladničce (nemrazit!). Formu ponořte na chvilku do teplé vody, usnadníte vyklopení. +++ Do rosolu použijte hrášek, kukuřici, mrkev, petržel, celer i květák ve sladkokyselém nálevu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!