Pozn.: Přesné ingredience na výrobu omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Penne: V malém kastrolku zahřejte olej a osmahněte cibulku, až zesklovatí; nenechte ji zbarvit. Přidejte penne a míchejte na středním ohni 2 minuty. Přilijte víno a mléko dochuťte solí. Přiveďte k varu a nechte těstoviny zvolna vařit, až budou al dente. Omáčka: Nasekejte nahrubo v kuchyňském robotu pistáciové oříšky (loupané, 75 g). V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte za stálého míchání na mírném ohni bílou čokoládu (90 g). Odstavte z ohně a vmíchejte mascarpone (125 g), kozí sýr (krémový, 60 g) a mléko (2 lžíce). Slijte z těstovin vodu a přendejte je do vyhřáté servírovací mísy. Nalijte na penne čokoládovou omáčku a posypte je sekanými pistáciovými oříšky. Dobře promíchejte. Podávejte horké, posypané strouhanou hořkou čokoládou (90 g).