Sádlo ze slaniny nakrájíme nadrobno, očistíme chilli paptičky a odstraníme semínka. Na oleji smažíme tučné části slaniny, chilli, drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený stroužek česneku - asi 8 minut na mírném ohni a za občasného míchání. Když se sádlo vyškvaří a cibule zrůžoví, přidáme nakrájená rajčata, dolijeme 1/2 sklenice vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, až omáčka zhoustne. Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme trochu olivového oleje, vhodíme těstoviny a vaříme, až budou al dente. Scedíme, dáme zpět do hrnce a ponecháme v teple. Do omáčky přidáme nakrájenou petrželovou nať, případně dochutíme. Těstoviny v hrnci polijeme omáčkou a rozmícháme. Podáváme posypané parmezánem.