Staňte se našimi fanoušky na:

Penne v sicilské omáčce

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rajčata opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s rajčaty je potom krátce, jen asi 5 minut, opékáme v horkém oleji. Sardelky také nakrájíme. Rajčata podlijeme vývarem, přidáme k nim rybičky, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme zhruba 1 a 1/2 hodiny. Cuketu, lilek a papriky také omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Všechny bylinky opereme a osušíme nebo vytřepeme dosucha. Rozmarýn a tymián pak přidáme do omáčky, kterou necháme v otevřeném hrnci zvolna zhoustnout do krémové konzistence. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Z omáčky vyjmeme tymián a rozmarýn. Potom do ní přimícháme bazalku, dále také cuketu, lilek, olivy i papriky a povaříme další tři minuty. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Uvařené scezené těstoviny pak promícháme s omáčkou. Vše naservírujeme na talíře, podáváme posypané sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!