Na krustu: 1,3 dl vody, 125g pšeničné celozrnné mouky, 25g žitné celozrnné mouky, 25g oleje, 1 lžičku slunečnicových a 1 lžičku sezamových semínek, 7g soli, 7g droždí Perličku důkladně omyjeme a otrháme zbylé peří. V příměřeně velkém kastrolu svaříme víno, vývar, koření a sůl, vložíme perličku a uvaříme ji doměkka. Droždí smícháme s oběma moukami, přidáme sůl, olej, vodu a semínka. Důkladně vypracujeme tuhé těsto, rozválíme je na plát 5 mm silný a perličku do něj zabalíme spolu s několika snítkami rozmarýnu. Těsto vytvarujeme a perličku vložíme do pekáče vyloženého papírem na pečení. Těsto na perličce necháme na teplém místě mírně nakynout. Na konec ji pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut. Hotovou perličku vyjmeme, krustu opatrně rozkrojíme ostrým nožem a oteveme. Podáváme na dřevěném prkénku bez přílohy.