Maso očistíme od přebytečného tuku a případně peří, opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. na každé prsíčko položíme větvičku rozmarýnu, obtočíme plátkem pršutu a dáme na 2 hodiny do chladničky. Z oloupaných brambor a mrkve vykrájíme vypichovátkem kuličky. Bramborové uvaříme doměkka v osolené vodě, mrkvové v osolené vodě se špetkou cukru. Odleželé maso opečeme z obou stran dozlatova fv pánvi na oleji, pak přendáme dom pekáčku a přidáme uvařené brambory a mrkev, krátce dopečeme na 170°C - jen asi 7 minut, aby se maso prohřálo a mělo zlatavou kůrčičku, a zelenina se trochu opekla. Hotové maso nakrájíme na plátky, přidáme brambory a mrkev a posypeme rozmarýnem. K perličce se výborně hodí Dýňová krémová polévka. 250g dužiny z dýně, 125g kořenové zeleniny (zbytek mrkve z kuliček k perličce a kousek celeru), 100g másla, 250 ml smetany, 250 ml mléka, 25g hladké mouky, 20 ml vody, mletý bílý pepř, sůl, šlehačka, zelené bylinky na ozdobu Oloupanou dýni a kořenovou zeleninu nakrájíme a opečeme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě chvilku orestujeme, pak zalijeme vodou s mlékem a vaříme asi 40 minut, dokud není zelenina měkká. Všechno rozmixujeme na hladký krém, přilijeme smetanu a ještě 10 mnut povaříme, nakonec polévku dosolíme a dopepříme.. Každou porci polévky ozdobíme kopečkem šlehačky a snítkou petrželky nebo jiné bylinky.