Staňte se našimi fanoušky na:

Perníčky Ilony Svobodové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MEDOVÝ S POLEVOU 500g hl. mouky, 250g medu, 125g moučkového cukru, 100g másla, 1,5 lžíce kakaa, 1 vejce, 1/2 sáčku perníkového koření, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli + Na polevu: 150g 2x prosátého moučkového cukru, lžíci teplé vody, 1 bílek, potravinářské barvy Máslo zahřejeme s medem a cukrem. Mícháme, až se vše spojí a cukr rozpustí. Směs necháme vychladnout, pak do ní přisypeme mouku prosátou s práškem, kořením, kakaem a solí, vmícháme vejce. Vypracujeme těsto a necháme ho do druhého dne v chladu odležet. Z těsta vyválíme asi 4-5 mm silný plát, vykrájíme hvězdičky a pečeme asi 15 minut na 185-190°C. Suroviny na polevu smícháme a třeme tak dlouho, až je poleva hustá a hladká. Různé barevné polevy získáme přidáním potravinářských barev. Perníčky nazdobíme a necháme úplně zaschnout. KOLÁČKY S MARCIPÁNEM 300g marcipánové hmoty, 220g hladké mouky, 120g medu, 60g hnědého cukru, 1,5 lžíce oleje, 2 lžičky perníkového koření, 1,5 lžičky prášku do pečiva Med s cukrem a olejem za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Směs necháme vychladnout a pozvolna do ní přisypáváme mouku prosátou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Uhněteme pevnější těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do chladu. Z marcipánové hmoty připravíme 2 válečky. Perníkové těsto rozválíme na pomoučeném válu na 2 stejné pláty. Položíme na ně marcipánové válečky a pevně je obalíme těstem, to na krajích pevně přitiskneme. Válečky krájíme na tenké plátky a ještě je mírně zploštíme. Kolečka rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!