Utřeme žloutky s cukrem moučkou. Poté přidáme zbývající přísady - hladkou mouku, heru, med, kakao a prášek do perníku. Kakaa může být i menší množství, záleží na tom jak tmavé chceme perníčky mít. Ze všech přísad vypracujeme tužší těsto a necháme ho v ledničce odpočinout do druhého dne. Druhý den těsto vyjmeme z ledničky a vyválíme na tlustší placku, cca 1 - 2cm tlustou. Je to lepší, neboť perníčky se pak nelámou při zdobení. Z placky vykrájíme nejrůznější tvary, ty dáváme na plech a pak je dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů. Pečeme do růžova. Po vychladnutí si připravíme z bílku a moučkového cukru polevu (jen je vyšleháme), kterou perníčky zdobíme. Kdo chce, může si je ozdobit i barevně, například barevnou rýží či lentilkami, atd.