Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Vejce, cukr, med a rozpuštěný chladný tuk šleháme asi 5 minut. 700 g mouky, sodu a koření dáme do mísy, promícháme a vlijeme rozšlehanou směs. Vypracujeme vláčné těsto, dáme do mikroténového sáčku a necháme přes noc uležet. Pokud bude těsto řídké přidáme zbytek mouky. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na sílu asi 4 mm, vykrajujeme různé tvary a malým kolečkem uděláme otvor pro nitku. Uložíme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme dočervena a ještě teplé potíráme rozšlehaným vajíčkem. Druhý den zdobíme bílkovým sněhem podle své fantazie. Bílkový sníh: Bílky s 2x prosátým cukrem vyšleháme dohusta a papírovým kornoutkem zdobíme.