Na ozobení potřebujeme: Hustou citrónovou polevu, marcipánovou hmotu, potravinářské barvy, případně cukrové zdobení Ze 450g hladké mouky, 120g moučkového cukru, 2 vajec, 50g rozpuštěného másla, 100g tekutého medu, 1 lžičky perníkového koření (směs), 1 lžičky jedlé sody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu (raději však přes noc), v chladnu odpočinout. Odpočaté těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a vykrájíme menší tvary (formičkou "srdíčko" - odkrojíme špičku). Pečeme je při 180°C 5-7 minut. Upečené horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme je 1-2 dny odpočinout. Potom perníčky ozdobíme motivy vykrájenými z marcipánu (přilepíme bílkem),hustou citrónovou polevou a cukrovými ozdobami.