Staňte se našimi fanoušky na:

Perníčky

Autor receptu: Jája (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Každý harmonogram s přehledem vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli aspoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet, jinak jsou tvrdé a pokazí vám úsměv (možná včetně chrupu). I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímhle. Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, kuchařsky postižená podobně jako já, dokazuje, že to se svým kamarádským vztahem ke mně myslí skutečně vážně, jinak by se o takový poklad nikdy nerozdělila. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají. Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální ingredienci a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Porovnávala jsem recept s mnoha jinými a až na poměr ingrediencí se příliš neliší. Ještě že existují tyhle kouzelné záležitosti mezi nebem a kuchyní a ještě že existuje jedna kamarádská Andrea. 1.Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, prostě do něj vše nasypte a nechte ho, aby práci udělal za vás. Hotové těsto je – jak Andrea říká – měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici. 2.Troubu předehřejte na 160 °C a plechy na pečení (budete potřebovat nejmíň dva) vyložte tím správným papírem. V malé misce vidličkou rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi půl centimetru, vykrájejte tvary a skládejte je na plech. Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou – úplně stejným způsobem, jak jsem to už popsala u perníkové chaloupky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |28. prosince 2012
krásně nazdobeno Odpovědět
veronika.olsova.7|2. prosince 2014
Zkoušel někdo? Já ano. Do perníčků to má hodně daleko. Jediné co má paní pravdu, tak že jsou opravdu po upečení hned měkké. Jinak nic. Chuťově jím mouku s vejcem. Žádný med, perníkové koření nic takového. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!