Staňte se našimi fanoušky na:

Perníková chaloupka

Autor receptu: Jana7215 (3 recepty)

Recept je na chaloupku a ještě vám i zbyde na pár perníčků :)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
432× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vypracuje se těsto, rozválí se na tenčí plát - asi 3 mm. Válet se musí na cukru moučka, nemusí se potírat vejcem, peče se na pečícím papíru - jde krásně sloupnout a díl nepraskne - asi 7 min. na 200 °C (podle trouby).
  2. Díly se po vychladnutí můžou hned lepit polevou. Cukr na polevu musí být přesátý, aby neucpal pytlík, bílek se nešlehá, protože by pak hmota byla moc křehká, jen rozmícháme. Zakápne se citr. šťávou nebo octem. Cukru podle odhadu, hmota musí být lepivá, aby díly držely u sebe. Když je cukru moc, tak už zase nelepí a nejde zdobit, sáček se trhá. Vemte obyčejný igelitový sáček a ustřihněte růžek, vznikne malinká dírka. Lepší jsou pevnější sáčky.
  3. Rampouchy se dělají tak, že si na okraj střechy uděláte „bobek“ z hmoty a pak ho protáhnete.

Něco navíc:

Rozměry: Podložka 1ks 24×18 cm, boky 2ks 18×8 cm, střecha 2ks 22×10 cm, štít 2ks 12×8 cm, trojúhelník má strany 8,5×8,5×12 cm a nahoře svírají pravý úhel, dveře 1 ks 4×6,5 cm, okna 4 ks 2,5×3,5 cm. Komín těžko popíšu, tak si s ním poraďte ;) Těsto je moc dobré a křehké, perníčky z něj jsou moc dobré a krásně voní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.tuslova |13. května 2013
to musím vyzkoušet :o) Odpovědět
lucie.urbankova.5 |13. května 2013
krásná Odpovědět
petra.stefanova.7 |11. května 2013
velice povedené Odpovědět
A |11. května 2013
moc hezká fotečka autorky Odpovědět
Zůz |10. května 2013
překrásná, ale netroufla bych si na ní.. Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
ta je nádherná - na Vánoce vyzkouším také vyrobit Odpovědět
suchohribek |10. května 2013
výborný recept Odpovědět
monika81v |9. května 2013
šikulka Odpovědět
suchohribek |8. května 2013
výborný recept Odpovědět
J |7. května 2013
vyskousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!