Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Na snadnou a výbornou rajskou omáčku použijeme jednu cibulku, zpěněnou na kousku másla. Přidáme k ní plechovku sekaných rajčat (nebo v sezóně zralá a oloupaná čerstvá rajčata) a 3/4 litru jakéhokoli vývaru nebo použijeme vodu a dobrou kostku bez glutamátu. Polévkové koření již dávat nemusíme. Vše krátce povaříme a na dochucení a zahuštění nadrobíme do omáčky půl balíčku rumových perníčků a rozvaříme. Omáčku promixujeme dohladka a dochutíme solí a mletým pepřem. Od vývaru a perníku dostane výbornou chuť. Nakonec zjemníme lžící másla a podáváme s vařeným hovězím, malými karbanátky nebo jiným druhem masa. Hodí se všechny moučné přílohy, třeba i noky.