V kastrůlku rozehřejeme med, máslo a hnědý cukr. Až směs zchladne, vmícháme také perníkové koření, nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu, rum a rozšlehané vejce. Na perníkové koření použijeme buď kupovanou směs, nebo si v hmoždíři připravíme vlastní těsně před přípravou těsta. Směs zpracujeme na vále na hladké těsto spolu s prosátou hladkou moukou smíchanou s práškem do perníku. Pokud by se nám těsto zdálo příliš řídké, zapracujeme do něj ještě trochu hladké mouky. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme je v chladu odpočinout alespoň do druhého dne (u permíkového těsta obecně platí, že čím déle odpočívá, tím bude chuťově lepší). Těsto rozválíme válečkem na tloušťku přibližně 3 - 5 mm. Formičkou pak vykrajujeme úhledná srdíčka. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna upečeme v předehřáté troubě. Vychladlé perníčky potřeme tmavou čokoládovou polevou, a ještě než chladne, uděláme na ní také puntíky ze světlé čokolády. Ty špičkou špejle několikrát přejedeme. Tím vytvoříme mramorování. Necháme dobře ztuhnout a perníčky uložíme.