Staňte se našimi fanoušky na:

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve středu malé srdíčko. Srdíčka pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Upečená ihned sundáme z horkého plechu a na rovné podložce necháme zchladnout. Povidla smícháme s vínem a medem a povaříme je tak dlouho, až jsou přiměřeně tuhá. Vychladlá srdíčka slepíme po dvou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) připravenými povidly a libovolně dozdobíme čokoládovou nebo cukrovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |3. řijna 2013
je to paráda lehnout si na záda a papt srdiečka Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
daramacho |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
-3 |30. září 2013
parádní Odpovědět
jobovab |28. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!