Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve středu malé srdíčko. Srdíčka pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Upečená ihned sundáme z horkého plechu a na rovné podložce necháme zchladnout. Povidla smícháme s vínem a medem a povaříme je tak dlouho, až jsou přiměřeně tuhá. Vychladlá srdíčka slepíme po dvou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) připravenými povidly a libovolně dozdobíme čokoládovou nebo cukrovou polevou.