1) Nejdříve si připravíme toping: smícháme smetanu, hnědý cukr, máslo a vanilkovou esenci. Vaříme na mírném ohni dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu a zase snížíme teplotu. Vaříme do zhoustnutí. 2) Krém připravíme tak, že smícháme mascarpone a citronovou šťávu a kůru. 3) Melasu utřeme s cukrem. Poté za stálého šlehání přidáme žloutek. Poté i mouku a koření. 4) Těsto ručně hněteme na pracovní ploše, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici. 5) Vyválíme mezi pečícími papíry na 4 mm a dáme do formiček. Chladíme 15 minut. 6) Poté těsto ve formičkách propícháme vidličkou, zasypeme fazolemi a pečeme 10 minut na 180 °C. Poté odstraníme fazole a ještě 10 minut dopečeme. 7) Vychladlé tartaletky plníme krémem, ozdobíme čerstvými jahodami a zalijeme topingem.