Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkový betlém

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se sodou, práškem do pečiva, kořením a cukrem. Přidáme vejce, med, Heru a vypracujeme těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme do druhého dne v chladnu odpočinout. Z tvrdého papíru si vystřihneme šablonu na betlém a podložku. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na sílu asi 4 mm a podle šablony vykrajujeme ostrým nožem tvary betlému a podložku pod betlém. Dáme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 200°C upečeme. Vejce rozšleháme s potravinovou barvou a vychladlé díly vejcem potřeme. Ze zbylého těsta formičkami vykrájíme postavičky a ozdoby, upečeme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Druhý den ozdobíme postavičky bílkovou polevou, podložku pod betlém potřeme polevou a necháme zaschnout. Betlém pomocí párátek a bílkové polevy složíme dohromady a sestavíme postavičky a dozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. prosince 2014
ukládám Odpovědět
Jancal |4. prosince 2014
nádhera, závidím :-) Odpovědět
Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!