Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkový chlebíček z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HRNEK = 250 ml Do zadělávací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 2 vejce, 3 lžíce povidel, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 balení prášku do pečiva, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 balení čokoládového pudinku, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžičku skořice, 2-3 lžíce kakaa. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program DORT. Po skončení hnětací fáze programu vyndejte hnětací háky. Po dokončení programu špejlí zkontrolujte zda je perník upečený. Já jsem ho dávala ještě na 10 minut na program PEČENÍ. Perník necháme vychladnout a vyklopíme z nádoby. Dvakrát prokrojíme a namažeme marmeládou (nejlépe jahodovou). Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a máslo na požadovanou konzistenci. Perník polijeme čokoládou a můžeme nazdobit ornamenty z bílé čokolády a nebo posypat nasekanými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |11. dubna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!