Staňte se našimi fanoušky na:

Perníkový dort s jahodami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 100g másla, 4 vejce, 70g krupicového cukru, 1/2 bal. vanilk.pudink. prášku,100ml smetany ke šlehání, 70g medu, 1/2 bal.vanilk.cukru, 1/2 sáčku perník.koření, špetka citron.kůry, 200g hladké mouky, tuk a mouka na formu - NÁPLŇ: 125ml smetany ke šlehání, 1/2 bal. ztužovače šlehačky, 4 lžíce jahodového džemu - DOZDOBENÍ: 2 bílky, 50g cukru, 100g čerstvých jahod, mandlové plátky Máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, postupně zašleháváme žloutky a pudinkový prášek. Pak vmícháme zahřátou smetanu, med, vanilkový cukr, koření a citronovou kůru. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh, který s moukou vpravíme do základu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě na 170° pečeme 35 minut. Smetanu se ztužovačem vyšleháme v hustou šlehačku, vychladlý korpus podélně prokrojíme na 4 vrstvy - spodní dvě a vrchní dvě spojíme jahodovým džemem. Spodní dvě vrstvy ve formě potřeme šlehačkou a celý dort dáme vychladit. Z bílků a cukru připravíme sníh, potřeme jím dort a ozdobíme jahodami a mandlovými lupínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |21. května 2014
******* Odpovědět
Dědeček Hříbeček |20. května 2014
1*** Odpovědět
Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Rentiér1946 |16. dubna 2013
to musím zkusit Odpovědět
Anna1960 |30. března 2013
pěkný Odpovědět
kokoska:)|20. května 2014
krasny:)1* Odpovědět
uuu|11. května 2013
krása Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!