Z ingrediencí zpracujeme těsto a necháme ho hodinu zabalené ve fólii v chladu odpočinout. NÁPLŇ: 700 g hrušek 80 g cukru 3 lžíce citronové šťávy 100 ml vody špetka skořice 200 g ostružin 40 g cukrářských piškotů 1 žloutek Větší polovinu těsta vyválíme do koláčové formy, i s okraji. Ze zbylého těsta vyválíme vrchní kruh. Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Společně s cukrem, citronovou šťávou, vodou a skořicí je dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme omyté ostružiny a nadrobené piškoty. Ovocnou směs dáme na těsto, zakryjeme vrchním plátem a buď propícháme nebo v prostředku vykrojíme malý kruh, aby měla kudy odcházet pára. Potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem.